DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA – ODŠTEVAMO …

Spoštovani starši!

V ponedeljek, 23. septembra 2024 bomo tudi v našem vrtcu praznovali Dan slovenskega športa.

Šport je praznik

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

 

Na ta dan si bomo tudi v našem vrtcu v vseh skupinah privoščili razgibavanje z različnimi športnimi rekviziti, izvedli bomo gibalne minutke, vadbene ure, poligone, napihnili bomo žoge, razgrnili joga blazine in še marsikaj. 23. septembra šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti! 

To bo dan, ob katerem bomo tudi »mali in veliki« iz vrtca Sonček s svojo telesno dejavnostjo izrazili svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

23. septembra pa ne bo aktivna le Slovenija, ampak kar cela Evropa! Na ta datum se že zadnjih nekaj let otvarja Evropski teden športa, ki ga že nekaj let prav tako obeležujemo tudi v našem vrtcu. Tudi Evropski teden športa spodbuja ljudi k telesni dejavnosti in skrbi za zdravje.

 

Bodite telesno dejavni tudi vi!