V sodelovanju z Zdravstvenim domom Gornja Radgona se bosta v vrtcu izvajal programa na temo zdravstvene vzgoje otrok in vzgoje za ustno zdravje otrok.

Program zdravstvene vzgoje otrok se bo izvajal v skupinah 4, 5, 6 in 7, v okviru 3 delavnic z različno tematiko, ki bodo potekale med šolskim letom. Izvajalec bo Primož Rakovec.

Program vzgoje za ustno zdravje otrok pa se bo izvajal v vseh skupinah vrtca, od 1. do 7. skupine. Izvajalka bo Aleksandra Györek. Načrtuje se 1 pomladni obisk (mesec marec 2024) v skupini 1 in 2, 2 obiska v skupini 3 ter trije obiski v skupinah 4, 5, 6 in 7. Otroci se bodo na različne načine seznanjali o zdravi prehrani, škodljivostih sladke hrane, ugotavljali bodo prednosti pitja navadne vode za žejo in škodljivosti raznih razvad kot so stekleničke, dude in sesanje prsta. Učili se bodo pravilne tehnike čiščenja zob in jo tudi vsakodnevno ob prisotnosti vzgojiteljice (skupine 4-7) vadili, učili se bodo pravilnega splakovanja ustne votline. Vse aktivnosti bodo potekale ob poslušanju pravljic, z igranjem igric, s predavanji, razgovori, različnimi učnimi delavnicami in z učenjem pravilnega umivanja zob.  V dogovoru z zobno ambulanto, bodo skupine med letom obiskale tudi zobno ambulanto.